دانلود سریال ایرانی یاغی | مای تی وی
سال ساخت: 1400 | پخش: 01 | پخش کننده: مای تی وی
تهیه کننده: مازیار هاشمی | نویسنده و کارگردان: محمد کارت
بازیگران سریال یاغی
طناز طباطبایی، پارسا پیروزفر، علی شادمان، الیکا ناصری، امیر جعفری، مه لقا باقری مهدی حسینی نیا، نیکی کریمی، جواد خواجوی، آبان عسکری، فرهاد اصلانی
خلاصه داستان
یاغی یکی از سریالهای تولید شده محمد کارت به تهیه کنندگی سید مازیار هاشمی است که به عنوان یک مجموعه نمایش خانگی شناخته میشود. سریال یاغی در 30 قسمت تولید شده است که در روزهای 5شنبه به صورت هفتگی منتشر میشود. داستان سریال در مورد پسر جوانی به نام جاوید است که در پایین شهر زندگی میکند. ولی به دلیل داشتن استعداد زیاد در کشتی توانست در مسابقات محلی پیروز شود.
جاوید به دلیل استعداد نابی که در کشتی داشت، با سرمایه گذاری یک مرد غریبه توانست یک قهرمان جهانی شود. او عاشق دختری به نام ابرا میشود که مدتی قبل در محله آنها زندگی میکند. عشق و عاشقی باعث ایجاد داستان و ماجرای جدیدی میشود.
زمان پخش در شبکه نمایش خانگی
29 اردیبهشت 1401
نقد و بررسی سریال یاغی
یکی از سریالهای محبوب در میان طرفداران فیلم و سریال ایرانی، سریال یاغی است که به عنوان یک مجموعه جذاب شناخته میشود که نکات قوی زیادی دارد. این مجموعه به عنوان یک کار موفق است که در شبکه نمایش خانگی پخش میشود. محمد کارت به عنوان کارگردان این سریال با ساخت فیلم شنای پروانه توانست نشان دهد که در کار خود تبحر زیادی دارد. در این بخش قصد داریم تا به نقد و بررسی سریال یاغی بپردازیم. اگر از طرفداران این سریال هستید، بهتر است تا پایان همراه ما باشید.
کارگردانی سریال یاغی
در نگاه اول میتوان گفت که سریال یاغی با یک سکانس جذاب و نفسگیر کار خود را آغاز میکند تا پس از یک تعقیب و گریز مختصر، نمایههای دراماتیک سریال شکل بگیرد. در مراحل اولیه سریال، شخصیتهای سریال به بینندگان معرفی میشود تا خط اصلی داستان مشخص شود. محمد کارت به عنوان کارگردان این سریال سعی کرده است تا برای فیلمبرداری از تقطیع نماها استفاده کند. با توجه به این که این سریال یک سریال موفق محسوب میشود از همان سکانس ابتدایی میتوان گفت که کارگردان فیلم قصد ندارد تا مهارت و تسلط تکنیکی خود را به رخ بکشد.
در زمینه فیلمنامه میتوان گفت که شیوه توزیع آن به گونهای است که اطلاعات اصلی داستان به صورت کامل به بیننده منتقل میشود. در هر بخش و سکانس میتوان به آسانی خطوط کلی شخصیت پردازی را مشاهده کرد. روند کلی داستان به گونهای است که جایگاه طبقاتی و فرهنگی هر شخصیت را به خوبی نشان میدهد. داستان مرحله به مرحله پیش میرود تا بتوان با مضمون اصلی سریال آشنا شد.
شاید به جرات بتوان گفت که یکی از امتیازهای اصلی سریال یاغلی، دیالوگهای آن است که به صورت رفت و برگشتی بوده و باعث ایجاد و انتقال سریع پیام به مخاطب میشود. این سریال با نگارش خوبی که داشته است میتواند به مخاطب بفهماند که در بلبشوی موجود جامعه، چه میگذرد. محتوای اصلی سریال شاید به نوعی جنگل انسانی را نشان میدهد که قانون برنده آن گرگ بودن و دریدن است اما در این میان ساکنان این محیط میتوانند از حق انتخاب خود میان مرگ و پریدن یکی را انتخاب کنند.
نقش جاوید در سریال یاغی
شخصیت جاوید که به عنوان یک شخصیت قهرمان در این سریال شناخته میشود در عمق تاریکی به دنبال روزنههایی است که برای رستگاری تلاش میکند. جاوید تمام ویژگیهای یک قهرمان را دارد چرا که وی کودک یتیم و دردمندی بوده است که دست بر روی زانوی خویش گذاشته تا بتواند بدون داشتن هیچ آرزویی، شناسنامه و حق حیات داشته باشد. جاوید در سریال یاغی به عنوان یک آهوی معصومی است که در محاصره گرگها قرار گرفته است.
در این سریال گرگها در لباس گوسفند بوده و شناخت ذات آنها دشوار است. با توجه به این که جاوید به عنوان یک انسان ساده در این سریال شناخته میشود، در اوایل کار هنوز صابون این جماعت درست و حسابی به تنش نخورده است تا متوجه شود که با چه موجوداتی روبرو است. سوال اصلی سریال اینجاست که آیا جاوید میتواند با آن همه سادگی در مقابل این لشکر پیروز شود؟ میتوان گفت که بهترین سکانس یاغی مکانهایی است که زندگی زاغه نشینها و غربتیها را نشان میدهد. محمد کارت به عنوان کارگردان این سریال سعی کرده است تا شرایط جامعه را به درستی به تصویر بکشد.
این سریال چند سکانس چشمگیر دارد که فارغ از روایت اصلی داستان، جذابیت بصری آن را دوچندان کرده است. سکانس دزدی آهن آلات که در بخش اول آن به تصویر کشیده شده است بسیار زیباست. سکانس عاشقانه روی پل هوایی و نماهایی که دوربین روی شخصیت جاوید متمرکز میشود بینظیر است.
بازی علی شادمان در یاغی
غافلگیریهای عجیبی که در سریال یاغی وجود دارد باعث محبوبیت آن در میان بینندگان شده است. علی شادمان که به عنوان یک جوان اول و تازه نفس در سریا یاغی است با بیان دیگر توانست بر روی احساسات خود کنترل کند تا بتواند خیلی زود همدلی میان مخاطب را برانگیزد. نقطه عطف داستان سریال، تکاپوی این جوان برای رسیدن به کوچکترین خواسته و نیازهای طبیعی هر انسان است. گرههایی که در رسیدن به آرزوهای جاوید وجود دارد و چالشهای این مسیر باعث طولانی و پرپیچ و خم شدن داستان شده است.
رازهایی در گذشته جاوید وجود دارد که واقعیتهای کوچک و بزرگی است که شاکله اصلی داستان را تشکیل میدهد. پول به عنوان محرک تمام انگیزههای انسان است که در این سریال خودنمایی میکند. شاید جالب باشد بدانید که از ابتدا تا انتهای بخش اول، بارها در نماهای مختلف، تصویر پول و اسکناس و یا حتی دستگاه کارت خوان به تصویر کشیده میشود. در پایان سکانس دزدی، وسط عروسی، کنار قفس مبارزه و یا بخشی از حمام، این نیاز ترسیم شده تا همه بدانند که پول شروع و انتهای ماجراست.
سریال یاغی را ببینیم یا نه
شاید به چند دلیل تماشای سریال یاغی خارج از لطف نباشد چرا که این سریال، دارای داستان اقتباسی است که اولین ویژگی آن اقتباس از رمانی به نام سالتو بوده که به عنوان یک رمان قابل توجه و محبوب در ادبیات داستانی است. نوع فیلمبرداری این سریال به گونهای است که به عنوان یک اثر نمایشی قادر است تا مخاطب را به خود جذب کند. قاب بندی و فیلمبرداری این سریال بسیار جذاب است. جایگیری و قرارگیری دوربین گاهی به صورت اغراق آمیز است که باعث شده است تا علاوه بر افزایش جذابیت، بیننده بتواند محیط را به صورت کامل تماشا کند.
وجود صحنههای ورزشی نیز از دیگر عواملی است که ارزش تماشای سریال یاغی را افزایش میدهد. حجم زیادی از داستان درباره مبارزات است که جاوید با حریفها به رقابت میپردازد. مهدی افروزمنش به عنوان نویسنده سالتو در کتاب خود این لحظات را به شکل نفس گیر توصیف کرده است. یاغی به مانند بسیاری از آثار مختلف که در مورد ورزشکاران ساخته شده است به عنوان یک مستند ورزشی شناخته میشود. استفاده درست از موسیقی باعث شده است تا بدون تردید بتوان گفت که این بخش به عنوان یکی از نقاط قوت سریال یاغی است. سریال یاغی توانسته است ماجراهای مختلفی را به یکدیگر پیوند بزند اما همه داستان بر پایه یک مفهوم شکل گرفته است. اگر از علاقهمندان به تماشای یک سریال موفق هستید، میتوانید با خیال راحت سریال یاغی را از ابتدا تا انتها تماشا کنید و از داستان آن لذت ببرید.