جدیدترین سریال های ایرانی
جدیدترین فیلم های ایرانی

دانلود سریال جیران

دانلود سریال ایرانی جیران | مای تی‌وی
سال ساخت: 1399 | پخش: 1400 | پخش کننده: مای‌ تی‌وی
تهیه کننده: احسان جوانمرد | تهیه کننده: اسماعیل عفیفه | کاگردان: حسن فتحی

بازیگران سریال جیران

امیر جعفری، امیرحسین فتحی، بابک حمیدیان، بهرام رادان، پریناز ایزدیار، رعنا آزادی ور، گلاره عباسی، مریلا زارعی، الهام نامی، پاشا جمالی، رویا تیموریان، ستاره پسیانی، سمیرا حسن پور، غزل شاکری، مهدی پاکدل، نهال دشتی، هومن برق نورد، کتانه افشاری نژاد، مرتضی اسماعیل کاشی، مهدی کوشکی، فاطمه مسعودی‌فر، بهناز نازی، غلامرضا نیکخواه، سیاوش چراغی‌پور، محمد شیری، حمیدرضا نعیمی، رضا جهانی

خلاصه داستان

سریال جیران یک سریال عاشقانه‌ و تاریخی است که مرتبط با 6 سال از زندگی ناصرالدین شاه است. می‌دانید که ناصرالدین شاه قاچار چهارمین پادشاه این سلسله بوده است. دوران زندگی و مرگ امیرکبیر و صدراعظم شدن میرزا آقاخان نوری در این دوره رخ می‌دهد. وجود تم عاشقانه نیز در این سریال دیده می‌شود که بسیار هیجان انگیز است. داستان آشنایی و عشق شاه با دختر روستایی به نام خدیجه که باعث ایجاد اتفاقات جذاب شده است.

زمان پخش در شبکه نمایش خانگی

24 بهمن ماه 1400

نقد و بررسی سریال جیران

حسن فتحی به عنوان کارگردان سریال جیران بعد از موفقیت در ساخت سریال شهرزاد سعی کرد تا بتواند یک سریال موفق دیگر را تولید کند. سبک و سیاق سریال‌های تاریخی و عاشقانه مورد توجه بسیاری از بینندگان قرار دارد. حسن فتحی بعد از ساخت سریال شهرزاد به دنبال ساخت فیلم سینمایی مست عشق رفت تا بتواند موضوع مولانا را به تصویر بکشد. به دلیل حواشی زیادی که برای این فیلم ایجاد شد همچنان نتوانست به اکران برسد.

فتحی بعد از ناکام ماندن در این سوژه به سراغ تولید فیلم جیران رفت. سریال جیران با داشتن بازیگران محبوب زیادی نتوانست انتظارات را تا حدود زیادی مرتفع کند. شاید بتوان گفت که قسمت‌های اول این سریال به دلیل داشتن ضعف‌های مفرط در فیلمنامه نتوانست به عنوان یک آثار موفق خود را نشان دهد. شاید از همین حالا بتوان گفت که سریال جیران به عنوان یک شکست در کارنامه حسن فتحی ثبت می‌شود. در این بخش از مقاله قصد داریم تا سریال جیران را مورد نقد و بررسی قرار دهیم.

بهرام رادان در نقش ناصرالدین شاه

شاید نکته اول در این زمینه این باشد که حسن فتحی با چه معیاری بهرام رادان را برای بازی در نقش ناصرالدین شاه انتخاب کرده است. افرادی که به فیلم و سریال ایرانی علاقه دارند می‌دانند که بهرام رادان به دلیل فیزیک و چهره‌ای که دارد همواره در نقش جوان‌های خوشتیپ دیده می‌شود. صدا و لحن صورت رادان به درد بازی در نقش شخصیت یک شاه نظیر ناصرالدین شاه نمی‌خورد. باور کردن بهرام رادان در این نقش کمی اغراق آمیز است و حسن فتحی قبل از انتخاب نهایی بازیگران باید این موضوع را به خوبی در نظر می‌گرفت.

نکته مهم در انتخاب بهرام رادان به عنوان نقش ناصرالدین شاه این است که نمی‌تواند تداعی کننده شاه قاجار باشد، از این رو ارتباط میان نقش و بازیگر به درستی برقرار نمی‌شود. بیان و فیزیک رادان ارتباط خاصی با ابهت یک شاه قاجار ندارد.

عدم داشتن حال و هوای تاریخی

سریال‌های تاریخی زیادی تولید شده است که از مهم‌ترین آنها می‌توان به سریال هزار دستان، روزی روزگاری، شب دهم و غیره اشاره کرد. این سریال‌های تاریخی دارای تم و حال و هوای زمان گذشته است. قطعا ساخت سریال‌های تاریخی دشوار است تا یک کارگردان بتواند با استفاده از بازیگران و فیلمنامه خوب، یک کار مناسب را تولید کند. یکی دیگر از اصلی‌ترین ضعف‌های سریال جیران، عدم ایجاد فضا و حس یک سریال تاریخی است که این احساس را در بیننده تداعی نمی‌کند.

جیران به مانند یک سریال روستایی است که ممکن است در هر زمان و مکان اتفاق بیفتد. کلیت سریال در مورد ساختن یک فضای تاریخی و تلاش آن برای باور پذیر کردن این سریال ناموفق بوده است. المان‌های زیادی در ساخت سریال تاریخی وجود دارد که توجه کردن به طراحی و جزئیات آن دارای اهمیت است. صرفا بازی در یک کاخ و سوار شدن بر اسب نمی‌تواند باعث ایجاد یک فضای تاریخی شود.

نبود داستان و فیلمنامه تخت

شاید بتوان گفت که یکی از دلایل عدم موفقیت سریال جیران به خاطر عدم حضور نغمه ثمینی به عنوان نویسنده بوده است. ثمینی به دلیل داشتن توانایی‌های زیاد در نگارش موقعیت‌های عاشقانه، قلم شیوایی دارد. در سریال جیران، نغمه ثمینی وجود ندارد تا بتواند دیالوگ‌های بی‌نظیری را نگارش کند. هر چند حسن فتحی سعی کرده است تا خلا ثمینی را با حضور احسان جوانمرد پر کند اما باز سطح نگارش انجام شده جوابگوی نیاز یک داستان تاریخی و عاشقانه نیست. ثمینی با قلم جذابی که داشت می‌توانست آثار زیادی را خلق کند.

آنچه که در سریال جیران به وضوح مشخص است، نبود یک طرح داستانی قوی برای سریال است. جیران در بخش‌هایی از داستان دارای نقاط قوت است اما در بیشتر مواقع نبود یک داستان منجسم باعث شده است تا جذابیت سریال تا حدود زیادی کاهش پیدا کند. بیشتر صحنه‌های دو نفره و دیالوگ‌هایی که رد و بدل می‌شود خسته کننده و تکراری است. صحنه‌های کش‌دار باعث شده است تا ضعف سریال بیش از پیش خودنمایی کند.

بازی‌های متوسط و ضعیف

امیرحسین فتحی به عنوان پسر حسن فتحی در نقش مهمی ظاهر شده است و با توجه به سطح بازیگری وی، نتوانسته است تا از پس نقش خود به خوبی برآید. وجود روابط خانوادگی تا حدود زیادی می‌تواند به فیلم لطمه وارد کند. امیر حسین فتحی راه زیادی برای پختگی در بازیگری دارد و برای انتخاب نقش نباید در سریال جیران ایفای نقش می‌کرد. بازی ضعیف رادان نیز در این سریال باعث جلب توجه بسیاری از بینندگان شده است. پریناز ایزدیار نیز به عنوان یک بازیگر محبوب نتوانست آنچنان که باید و شاید در نقش خود قوی ظاهر شود.

برخلاف سریال شهرزاد که قدرت بازی ترانه علیدوستی و شهاب حسینی، یکی از برگ‌های برنده سریال بوده است، جیران در بخش بازیگری نیز ضعیف عمل کرده است.

دیالوگ‌های شعاری

سازندگان سریال سعی‌کرده‌اند تا برای پر کردن بخش‌های مختلف سریال از فکت‌های تاریخی استفاده کنند که این امر باعث ایجاد دیالوگ‌های شعاری در سریال شده است. وجود دیالوگ‌های تاریخی به تنهایی نتوانسته است نیاز بینندگان در زمینه یک فیلم تاریخی را مرتفع کند. بخش تاریخی سریال انگار از کتاب تاریخ مدارس استخراج شده است که حالت کلیشه‌ای دارد. پرداختن بیش از اندازه به ماجرای امیرکبیر و نشان دادن آه و افسوس باعث شده است تا جذابیت سریال به حد پایینی برسد. در دوران آقاخان نوری که در دوره سلطنت ناصری بوده است شخصیت‌های زیادی وجود داشته که در این سریال به راحتی از آن گذر کرده‌اند. پرداختن به شخصیت‌های اصلی سریال می‌تواند تا حدود زیادی جذابیت سریال را افزایش دهد و باعث شود تا بیننده بتواند بدون توجه کردن به دیالوگ‌های کلیشه‌ای از ماجرای اصلی سریال لذت ببرد.

مثلث عاشقانه ضعیف

حسن فتحی به مانند سریال شهرزاد سعی کرده است تا از مثلث‌های عاشقانه استفاده کند. اما در این میان استفاده از تکنیک‌های کلیشه‌ای که در فیلم شهرزاد بوده است، نتوانست به موفقیت دست پیدا کند. کارگردان جیران به مانند سریال شهرزاد، سعی در خلق اثر عاشقانه و مثلث عشقی داشته است. اما این تمهید فتحی در سریال جیران نتوانست به موفقیت برسد. دلیل اصلی آن به خاطر ضعف شخصیت پردازی بوده است که در این سریال خودنمایی میکرد. با توجه به موارد گفته شده اگر به سریال‌های ساخته شده حسن فتحی علاقه دارید، می‌توانید این سریال را برای یک بار هم شده مشاهده کرده و از آن لذت ببرید.

جدیدترین سریال های ایرانی
جدیدترین فیلم های ایرانی